top of page

Waarom is een saunabezoek nu eigenlijk goed voor me?

Bijgewerkt op: 17 sep. 2019

Dat welverdiende saunamoment doet iets met ons lichaam, maar wat juist? We horen vaak dat het gezond voor ons is, maar wist u ook dat de sauna u een betere nachtrust bezorgd en je spieren helpt te herstellen na een intensieve workout?

Ik som even voor u de voordelen


Urban Spa

Een saunabezoek verbeterd uw weerstand

Tijdens uw saunabezoek maakt ons lichaam meer witte bloedcellen aan.Deze cellen zijn verantwoordelijk voor het bestrijden van infecties en andere kwalen. Mensen die dus regelmatig dat welverdiend zen-moment opzoeken hebben dus meer witte bloedcellen en zijn dus ook beter bestand tegen ziektes. Verder zullen ze ook sneller genezen in het geval ze toch ziek zouden worden.


Het helpt bij het afvallen

Dankzij de warmte reageert u lichaam alsof u aan het sporten bent. Uw hartslag zal stijgen en de stofwisseling versnelt, waardoor u in een sauna van 76°Celsius in 20 minuten maar liefst 500 calorieën kan verbranden. Dit is uiteraard goed nieuws voor mensen die wensen af te slanken en hun doel een welverdiende boost wensen te geven.


Urban Spa


Er worden veel gifstoffen weggespoeld.

Ons lichaam stoot veel gifstoffen af door te zweten. Laat dit nu net het doel zijn van een saunabezoek. Sterk zweten is een effectieve manier om afvalstoffen en toxines uit het lichaam te drijven.


Verbeterd en versneld uw herstel na een workout

Dankzij de intense warmte laat ons lichaam het bloed sneller naar onze vermoeide spieren stromen, zodat deze ontspannen en dus ook sneller herstellen.Afvalstoffen en toxines verlaten ons lichaam sneller door het zweten, wat er dus ook voor zorgt dat uy zich sneller fit zal voelen na een workout


Zorgt voor ontspanning en geeft ons een goed gevoel.

Dankzij de warmte van de sauna ontspannen niet alleen uw spieren, ook mentaal komt u tot rust. Er zijn even geen prikkels van de buitenwereld, er hoeft even NIETS. Er is alleen warmte, een aangename geur en een kleurenpalet dat u tot rust brengt. De warmte stimuleert de afgifte van het gelukshormoon. De endorfines geven u een goed gevoel , daarom stapt u steeds opgewekt, doch volledig ontspannen de sauna uit.


Zorgt voor een betere nachtrust

Uit onderzoek blijkt dat u na een bezoek aan de sauna beter en veel dieper slaapt. U bent meer ontspannen en u zal dus ook veel sneller inslapen.


Wil u ook eens profiteren van al deze voordelen aarzel dan niet en boek snel uw zen-moment in onze privésauna te Tessenderlo.40 weergaven0 opmerkingen

Komentarze


bottom of page