top of page

1 jaar en 15 kilo later! blog3

Zo, nog eens een blogje.Het laatste dat ik schreef is ondertussen toch al wel een week of vijf geleden, ik legde hier beknopt uit hoe de depressie en fibromyalgie men leven veranderde. Eigenlijk zou ik nu moeten kunnen zeggen dat ik op die tijd toch al wel wat kilootjes kwijt zou zijn maar niets is minder waar. Naar gewicht toe is er helaas niets verandert, fysiek en mentaal daarentegen ben ik zoveel sterker geworden! Hoe komt dit nu? Ik probeer het jullie even kort te vertellen.


Zoals ik in een eerdere blog al vertelde gooide ik al de medicatie eruit, dit was één van de beste beslissingen die ik kon nemen. Al de medicatie die me zogezegd beter en pijnvrij moesten maken werkten averechts en ik werd gewoon slechter, apathischer en dikker (wat een zwaar woord). Ik nam de wijze raad van een derde persoon aan en startte met CBD-olie


Wanneer men het over de afkorting CBD heeft dan staat deze voor “Cannabidiol”. CBD is een veelvoorkomende stof die voornamelijk geproduceerd wordt in de bloemtoppen van de cannabisplant. Deze bestanddelen noemen ze Cannabinoïden. CBD is een niet psychoactieve cannabinoïde die vooral geïsoleerd wordt uit vezelhennep.

Epilepsiepatiënten zijn niet de enigen die profijt van de olie claimen. Hoewel nog niet alles wetenschappelijk vaststaat, biedt de olie volgens gebruikers ondersteuning bij veel lichamelijke en geestelijke klachten. Denk aan stressgerelateerde klachten, in- of doorslaapproblemen, stemmingswisselingen tijdens en na de overgang, neerslachtigheid en diverse pijnklachten. Ook mensen met ADHD, de Ziekte van Parkinson, migraine en reumatische klachten melden positievere ervaringen met CBD-olie. Er zijn nog geen wetenschappelijke aanwijzingen dat de olie aandoeningen geneest. Wel kan het helpen om klachten als gevolg van bepaalde medicijnen te verminderen. Veel artsen zijn in ieder geval enthousiast over de therapeutische werking ervan. (www.gezondheidsnet.nl/medisch/wat-is-cbd-olie)


Als ik zeg dat dit product mijn leven redde, overdrijf ik niet (ik heb echt letterlijk bij de therapeut staan smeken om iets tegen de pijn te doen, mijn exacte woorden waren ‘ik hou dit geen week meer vol’. Het enige dat hij toen kon bedenken was me volstoppen met opioïden, waarvoor ik na 3 dagen van me nog slechter te voelen paste, gelukkig startte hij nog andere onderzoeken, hierover verder meer)…

Na twee weken voelde ik de eerste effecten van de CBD olie al, minder pijn, rust in men hoofd en men nachten werden beter. Nu, vijf weken later, sta ik op het punt dat ik bijna durf zeggen dat ik de oude terug ben. De goedlachse, speelse mama met bakken meer energie, ik start zelfs volgende maand terug in de verpleging (zelfstandige thuisverpleegkundige)!

Wat natuurlijk ook wel een belangrijke rol speelt is dat uit de onderzoeken van een aantal weken geleden bleek dat ik een zwaar magnesium tekort had, mijn batterij was gewoon op.


Bij een groot en langdurig tekort aan magnesium kan er sprake zijn van hartkloppingen, spasmen, spijsverteringsproblemen, een spastische darm, chronische vermoeidheid, angst, postnatale depressie, overgevoeligheid, astmatische klachten en allergieën, depressiviteit, slapeloosheid en versnelde botontkalking bij vrouwen na de overgang.


Omwille van dit tekort kreeg ik elke week een Magnesium-infuus toegediend, zoals jullie op Facebook hoogstwaarschijnlijk al zien passeren hebben. Het is ook één van de oorzaken waarom afvallen zo een moeilijke opgave is voor mij, waarom mijn gewicht stagneert desondanks beweging en gezonde voeding.

Magnesium is nodig voor de aanmaak van hormonen, helpt bij de opbouw van spieren en botten en zorgt voor ontspanning van spieren en zenuwen. Verder is het onmisbaar bij het goed functioneren van de stofwisseling.


Eigenlijk raad ik iedereen aan om dagelijks een magnesiumsupplement te nemen, waarom juist kan je in één van deze 3 websites terugvinden:

- www.ptherapie.nl

-www.gezondheidsnet.nl

-www.makkelijkafvallen.nl


Vandaag voel ik me sterker, beter, helderder en optimistischer. Minder bezig met wat ik moet doen om af te vallen en meer met wat kan ik doen om me beter te voelen, de rest zal wel volgen…


Deze ochtend zat ik met men nieuwe coach aan tafel, vanaf morgen start ik met Herbalife. Waarom Herbalife? Deze vrouw deelde mijn visie, een gezonde geest in een gezond lichaam… Ze kwam niet af met lijstjes over wat ik wel en niet mocht eten, ze gaf me geen valse beloftes over hoeveel ik in korte tijd zou kunnen afvallen. Ze bleef realistisch en geloofde erin dat dit product mij zowel lichamelijk als psychisch een goede boost zou geven. Zonder verder uit te weiden (degene die me kennen weten dat ik eerst overtuigd moet zijn van een product vooraleer ik deze ‘in the picture’ zet) heb ik wel zin om te starten, de shakes, vitaminen en Aloe Vera in combinatie met 30’ trainen in onze personal training studio (en de 2x per week reva) moeten ervoor zorgen dat ik snel mijn doel behaal! Wat is mijn doel?Mijn coach stelde me vanmorgen dezelfde vraag “wat wil je bereiken?” Het antwoord was simpel “ik wil me gewoon terug goed voelen, zijn wie ik ooit was…” Hoewel het antwoord simpel is zal de weg ernaar toe nog vol hobbels zitten, maar één ding is zeker, zo sterk als vandaag ben ik al ruime tijd niet meer geweest!


Zijn er mensen die zich herkennen in mijn verhaal, neem gerust even contact met me op, ik wil je helpen, begeleiden of zelfs gewoon een luisterend oor zijn. Een strijd met twee aangaan is gemakkelijker dan alleen!


Tot mijn volgende blogje!


Zoen Lindsey x

155 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page