top of page

1 jaar en 15 kilo later! blog1

Bijgewerkt op: 1 okt. 2019

Oké hier gaan we, mijn eerste blog… Zeer fijn dat jullie samen met mij dit avontuur willen aangaan, jullie ‘sociale controle’ is een echte steun en motivatie, ze doet me streven naar meer!


Gisteren zat ik al achter de pc, 2 bladzijden vol getypt met een vrij emotionele oprechte getuigenis over de reden waarom ik vandaag ben wie ik ben… Ongelukkig, moe en 15kg zwaarder… Nu ik dat nog eens herlees voel ik dat dit eigenlijk helemaal geen meerwaarde heeft, het is heel kort en simplistisch ook snel uitgelegd. Ik ben depressief, ik heb fibromyalgie en heb een zware postoperatieve periode achter de rug.


Ik heb maanden plat gelegen, echt gewoon plat… . Door verdriet en eenzaamheid at ik, op de duur was elk excuus goed genoeg om niet te sporten en was ik blij dat ik me kon verstoppen achter men wondheling, want omdat ‘mijn wonde niet dicht ging mocht ik niet sporten’. Doe daar nog antidepressiva bovenop en de kilo’s vliegen eraan!


Op dit moment ben ik het allemaal beu! Ik ben het verdriet beu, ik ben het stilzitten beu, ik ben mezelf zoals ik nu ben beu! Ik ben mezelf helemaal kwijt en ben volledig ontspoord… Ik wil terug genieten, ik wil terug lachen, ik wil terug energie en ik wil terug in mijn kleren geraken 😊


Men eerste stap zette ik 2 weken geleden, ik heb de anti depressiva eruit gegooid, gedaan ermee! Na een ietwat heftige ontwenningsperiode (wat je amper hebt als je braaf je afbouwschema volgt, wat ik dus niet deed) voel ik me stilaan beter. Wel ja, het braken is alvast gestopt en om dan toch in de positieve vibes te blijven noem ik de voorbije week een detox kuur, alles is eruit 😉


Hoe maak ik nu van deze week een goede start?


- Allereerst ga ik alles opmeten en weeg ik me, niet enkel gewicht, maar ook centimeters en vocht -en vetpercentage. Mijn volgend weegmoment plan ik in over 2 weken en natuurlijk hoop ik op resultaten dan! Of ik mijn cijfers van de weegschaal met jullie wil delen, NEEEEEE, nu alvast toch nog niet!

- Ik maak een eetschema, welk uur eet ik wat en dat voor de volledige week. Dit zou me moeten helpen om me op het rechte pad te houden, ik spreek dan ook mijn autistisch kantje aan en hoop dat ik niet ga afwijken!

- Ik ga ook gebruik maken van een aantal hulpmiddelen, ik heb ze hier toch voorhanden. Elke ochtend drink een tas optimum afslankkoffie van VALENTUS.Deze zou me een vermindert hongergevoel geven en men cravings reduceren (eigenlijk heeft deze koffie zoveel meer en wil je wat info geef ik je deze graag in een ander gesprek 😉) ook bezit ik vanaf heden een fantastische productenlijn van REVVI, waar een anti cellulitis crème bij hoort en voor het slapen gaan smeer ik mezelf eens goed in!


-> Maak ik nu een beetje reclame. JA, maar degene die me hier kennen weten dat ik niks zal verkopen dat niet eerst getest is en waarvan ik weet dat het werkt!


-Als laatste puntje, sport inplannen. Sowieso is er de verplichte revalidatie die ik 2x per week onderga in Geel. Daar doe ik een beetje cardio gecombineerd met grond en krachttrainingen op een toestel. Daarnaast had ik graag thuis ook de sport ingepland, hoewel ik een fantastische personal trainer in huis heb (en er trouwens zelf eentje ben) zal sport gauw een struikelblok worden. Om te sporten heb je energie nodig en naar mijn gevoel staat mijn pijltje heel erg laag, maar als ik dan zou sporten weet ik dat ik automatisch meer energie krijg en het geheim ligt daar waar de balans is. Ook de fibromyalgie speelt natuurlijk parten. Hoewel ik nooit iemand ben geweest die geloofd in labels krijgen moet ik soms toegeven dat mijn lichaam gewoon echt niet kan en als ik dan mag kiezen heb ik liever geen pijnopstoten (deze kunnen heel erg zijn)…. We zullen zien hoe dat deze week zal lopen, volgende week meer 😉.


Ideeën genoeg en planningen zijn snel gemaakt maar deze theorie nu omzetten naar de praktijk zal een pakje stroever gaan, dus ik denk dat men volgende blog leuker grappiger en herkenbaarder zal zijn! Afvallen is nu eenmaal echt niet gemakkelijk!

Tot volgende week!293 weergaven1 opmerking

1 comentário


You go girl! 💪🏼 Start to enjoy your life step by step!

Curtir
bottom of page