Veelgestelde vragen

Urban Service

Ik wil een tweede hands toestel kopen, waar moet ik op letten?


Indien u een tweede hands toestel koopt, vraaagt u eerst naar de laatste onderhoudsbeurt of het MDD evaluatie certificaaat. Het trillen alleen volstaat niet en kan in sommige gevallen zelfs slecht voor u zijn of niet effectief .

Let ook op of het toestel nog wordt ondersteund door Power Plate. Het kan voorkomen dat het toestel niet meer word ondersteund en geen onderdelen meer van verkrijgbaar zijn. (zie afbeelding)

Houd ook rekening mee dat het specifieke model niet altijd klopt. Sommige verkopers geven het apparaat een andere naam om op deze manier meer verkopers aan te trekken.Bij twijffel kunt u altijd contact met ons opnemen om te valideren.

u kunt ons ook benaderen voor tweedehands, u bent dan zeker dat het voldoet volgens de normen en u heeft een volledige garantie. Op deze manier kunt u met een gerust hart genieten van uw workout!
Wat is de garantietermijn?


Wij geven een 2 jaar garantie op de nieuwe producten.

In geval van een defect zal ons service team dit op locatie komen herstellen.

Voor de tweedehands toestellen werken wij standaard met een garantie van 12 maanden.

Contacteer ons en wij zullen de benodigde stappen uitvoeren.
Kan ik ook trainingen volgen?


Ja dat kan, wenst u een training te volgen raden wij u steeds aan eerst contact op te nemen met één van de CPPT (Certified Power Plate Trainers) bij u in de buurt. Deze vindt u terug op onze wesite onder de Certified Trainers.

Wil u een Certified Trainer die bij u thuis langskomt? Stuur dan even je gegevens door naar info@urbanhealthconcepts.be om een afspraak te maken of u kan steeds het contact formulier invullen.
Kan ik krediet krijgen of kan ik een apparaat op afbetaling kopen?


Indien u niet direct wenst te betalen, maar graag een factuur wenst met een betalingstermijn die bij u of uw organisatie past, gelieve een aanvraagformulier in te vullen. We bekijken dan wat de mogelijkheden zijn. Let op: Geld lenen kost ook geld!
Heeft mijn PowerPlate onderhoud nodig?


Ja, het is aan te raden uw toestel jaarlijks van een onderhoudsbeurt te voorzien door een van onze gecertificeerde techniekers. Dit zodat het toestel binnen de medische richtlijnen blijft functioneren. Dit is van essentieel belang om van de voordelen van Power Plate te kunnen blijven genieten. Een toestel dat niet binnen de richtlijnen functioneert kan leiden tot medische klachten en/of de voordelen teniet doen. Dat het toestel trilt betekent dit zeker niet dat deze automatisch voldoet. Tevens kunnen grote gebreken en/ of kosten meestal worden vermeden als u uw toestel jaarlijks laat onderhouden.
Kan ik mijn toestel op elke locatie en /of ondergrond plaatsen?


Neen, een Power Plate hoort op een stabiele niet vochtige ruimte binnen uw huis te staan. Men dient meer info te vragen over het plaatsen van een Power Plate binnen een ruimte met vloerverwarming en/of een plek nabij een zwembad en/of stoomcabine. Verder wordt er aangeraden om op een houten ondergrond en/of plaatsen waarbij vibraties een probleem kunnen vormen een PowerShield te plaatsen. Deze plaat is speciaal ontwikkeld dat de meeste vibraties naar de ondergrond toe verdwijnen. U kan deze PowerShield bestellen door gewoon een mail te sturen naar info@urbanhealthconcepts.be.
Wanneer mag ik al dan niet op en/of met Power Plate trainen? (contra-indicaties)


Indien u op enig moment voelt dat u zich flauw, duizelig, kortademing voelt
of pijn ervaart, stop het gebruik van het apparaat onmiddellijk en raadpleeg een arts. Power Plate is het enige merk van Whole Body Vibration-systemen waar de gehele onderneming, inclusief fabriek, gecertificeerd zijn door het Britse Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency. Als zodanig worden producten van het merk Power Plate geproduceerd in overeenstemming met de hoogste kwaliteitsnormen in zijn categorie.

Na het plaatsen van een spiraal raden wij een wachttijd van 1 cyclus aan.

Verder raden we aan dat vrouwen die zwanger zijn, hun trainingen gedurende de zwangerschap staken en deze hervatten 4 tot 6 weken na de bevalling. Aan te raden is om na de bevalling van start te gaan met een Post-Natal program.
Waar kan ik Power Plate kopen voor thuisgebruik?


Uiteraard kan u een Power Plate voor thuis rechtstreeks bij ons aankopen.
Mijn toestel is kapot, kan ik service verkrijgen?


Ja, wij bieden service in de gans Belgë en luxemburg, zowel particulier als zakelijk. Neem contact op en wij zulllen u zo snel en goed mogelijk helpen.

Houd rekening mee dat de Swiss, by Conny, Classic en Next Generation niet meer worden ondersteund en geen onderdelen meer van verkrijgbaar zijn. In sommige gevallen kan uw toestel alsnog worden gemaakt, zonder key-onderdelen te vervangen. Indien dit niet het geval is, kijken wij samen met u naar een oplossing.
Kan elke servicepartij mijn toestel maken?


Wij hebben eigen gecertificeerde techniekers die up-to-dat zijn met de laatste nieuwe storingen en meldingen die wereldwijd worden vastgesteld.

Er is geen enkele andere firma binnen de België en Luxemburg die de juiste, originele,reserveonderdelen in stock heeft en/of kan bestellen.

Het spreekt dus voor zich dat u alleen maar zeker kan zijn van een goede herstelling met garantie als u via ons uw apparaat laat herstellen.

een herstelling aanvragen kan steeds via info@urbanhealthconcepts.be

Urban Spa

Kan ik naar de sauna als ik kanker heb?


Als je chemotherapie krijgt, is het niet aan te raden om naar de sauna te gaan. Tijdens en na je chemotherapie scheid je stoffen uit, de cytostatica. Dat doe je met plassen, niezen of zweten. Als niet zieke mensen hiermee in contact komen kan dat schadelijk voor hen zijn, omdat het de celdelingen afremt. Daarnaast kan het zo zijn dat chemotherapie voor hen minder goed werkt als ze dat nodig hebben, omdat ze er al een keer mee in aanraking zijn geweest. Een bezoekje aan de sauna wordt ook afgeraden, omdat je door de behandelingen met chemotherapie zwakker wordt. Je bent daardoor gevoeliger voor infecties. Heb je een wond die nog niet helemaal goed genezen is? Ontwijk dan ook alle baden. De kans op een infectie is dan vrij groot.
Als je lymfeklieren zijn verwijderd, ben je meer gevoelig voor oedeem. De lymfeklier zorgt er namelijk voor dat het vocht wordt afgevoerd. Tijdens een saunabezoek kan je het vocht minder goed afdrijven waardoor de risico op vochtophoping groter wordt.
Is de sauna volledig volgens de Vlarem 2 wetgeving


Al onze installaties zijn aangepast volgens de vlarem 2 wetgeving en voldoen dus ook aan de normen. Normen volgens Besluit van de Vlaamse regering van 1 juni 1995 houdende algemene en sectorale bepalingen inzake milieuhygiëne (inclusief versie 2018) Subafdeling 5.32.9.4. Hot whirlpools Artikel 5.32.9.4.1. - 5.32.9.4.2. Artikel 5.32.9.4.1. § 1. Indien de ontsmetting van het water gebeurt op basis van chloor, is de hot whirlpool steeds aangesloten op een waterbehandelingssysteem dat deel uitmaakt van een inrichting met een circulatiebad of op een bufferbak met een nuttige inhoud van ten minste 20 m3. Indien de ontsmetting op een andere wijze gebeurt, is de goedkeuring van de milieuarts of milieugezondheidskundige van de afdeling, bevoegd voor het toezicht op de volksgezondheid vereist. § 2. De hot whirlpools zijn gemakkelijk te bereiken. § 3. De hot whirlpools worden ten minste dagelijks grondig gereinigd. § 4. Het aantal baders is beperkt tot het aantal zitplaatsen naar rato van 50 cm per bader. § 5. Het water heeft een debiet van 3 m3 per bader per uur en een turnover van maximum 10 minuten. De doorstroming is van die aard dat 100 % van het water via bovenafvoer verwijderd wordt.
Mogen kinderen in de sauna?


Hoe lang en vanaf welke leeftijd mag een kind in de sauna? Kinderen tussen 1 en 5 jaar hebben een beperkter vermogen om hitte te verwerken. Hun lichaam kan minder goed de temperatuur regelen en het zal harder moeten werken om de kerntemperatuur binnen veilige grenzen te houden. Bovendien zijn de zweetklieren van jonge kinderen nog niet volledig ontwikkeld. Toch kun je je kind vanaf 1 jaar zonder problemen meenemen. In Finland gaan bijna alle kinderen jonger dan 2 jaar al naar de sauna. Neem je je zoon of dochter mee naar de sauna, hou je dan aan de volgende richtlijnen:
- Baby’s tot 1 jaar: Zolang een baby niet in staat is zijn/haar eigen lichaamstemperatuur te regelen mag het niet in de sauna. Op sommige medische sites staat dat het kan vanaf 4 maanden. Anderen maken dan weer voorbehoud tot 1 jaar. - Kinderen van 1 tot 2 jaar: Hou de temperatuur laag (+/- 60°C) en de duur van de sessie op 3 tot 5 minuten. Dwing het kind niet om langer dan het zelf wil in de sauna te blijven. Het moet volkomen vrijwillig meegaan. Hou het de eerste keren op 1 sessie. Zorg dat het kind zich naderhand goed afkoelt onder een niet te koude douche met daarna een verdere, zachte afkoeling in de open lucht. En zoals het ook voor volwassen geldt, veel water drinken. - Kinderen tussen 2 en 5 jaar: De temperatuur kan je nu geleidelijk verhogen tot 70°C met een saunaduur van 3 tot 5 minuten voor twee tot drie sessies. Laat het kind echter nooit alleen in de sauna gaan. Leer het naar zijn of haar lichaam te luisteren. Het kind moet oud genoeg zijn om eventueel onbehagen aan te voelen en kenbaar te maken. Als het dat doet, breng het dan onmiddellijk naar een koelere plaats. - Er kunnen natuurlijk andere medische factoren zijn waarbij je kind niet in de sauna mag. Vraag voordat je je kind de eerste keer in de sauna neemt, raad aan je arts.

Urban Supper

Ik wens af te slanken, kan ik bij jullie terecht?


Als u wenst af te slanken bent u bij ons aan het juiste adres. We zijn op de hoogte van de laatste nieuwe methodes en trends en hebben al onze diensten eerst zelf geprobeerd alvorens deze aan te bieden aan onze klanten. We gaan voor een medisch verantwoorde manier van afslanken waarin de klant en/of zijn gezin centraalm staan. Bij ons geen loze beloften alleen een manier die bij u past en die werkt.
k heb diabetes, kan ik jullie afslankprogramma volgen?


Als je diabetes type II hebt, maar geen medicijnen gebruikt, dan kun je direct beginnen. Indien je medicatie gebruikt moet er eerst overleg zijn met de diëtist, diabetesverpleegkundige of de huisarts. Deze behandelaar moet toestemming geven en het afslankproces nauwgezet opvolgen.Waarschijnlijk moet de hoeveelheid medicatie snel worden bijgesteld.

Urban Style

Welk type nagels worden er bij jullie geplaatst?


Wij focussen ons op het plaatsen van gelnagels.

Urban Sport

Wanneer mag ik al dan niet op en/of met Power Plate trainen? (contra-indicaties)


Indien u op enig moment voelt dat u zich flauw, duizelig, kortademing voelt
of pijn ervaart, stop het gebruik van het apparaat onmiddellijk en raadpleeg een arts. Power Plate is het enige merk van Whole Body Vibration-systemen waar de gehele onderneming, inclusief fabriek, gecertificeerd zijn door het Britse Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency. Als zodanig worden producten van het merk Power Plate geproduceerd in overeenstemming met de hoogste kwaliteitsnormen in zijn categorie. Na het plaatsen van een spiraal racen wij een wachttijd van 1 cyclus aan. Verder raden we aan dat vrouwen die zwanger zijn, hun trainingen gedurende de zwangerschap staken en deze hervatten 4 tot 6 weken na de bevalling. Aan te raden is om na de bevalling van start te gaan met een Post-Natal program.
Hoe lang duurd een training bij jullie


Wij hanteren een trainingstijd van 30 minuten. Op deze manier is het makkelijk in te passen in je dagelijkse routine. Door gebruik te maken van acceleratietrainig kunnen we u een goed en doeltreffend resultaat aanbieden in een korte tijd.